Screenshot

MONSTRUM S NOVOG ZELANDA: Planirao i treći ubilački pohod

Autor: Dnevno

Terorist koji je prošlog petka na Novom Zelandu ubio 50 ljudi u dva odvojena napada planirao je i treći napad.

Kako piše CNN, vlasti su napadača zaustavile da napravi još gore krvoproliće.

“Životi su spašeni”, rekao je policijski načelnik Mike Bush.

Prvi pokopi žrtava održani su jučer. Pokopani su 44-godišnji Khaled Mustafa i njegov 15-godišnji sin Hamza. Iz popisa žrtava objavljenog u nedjelju vidi se da su žrtve imale od tri do 77 godina.

Podsjetimo, terorist je u ubilački pohod krenuo s puškama, dvije poluautomatske i dvije sačmarice za koje je imao dozvolu od 2017. godine. Uhićen je nedugo nakon napada.

“On je terorist. On je kriminalac. On je ekstremist. Ali kad budem govorila o njemu, bit će bezimen. I sve vas ostale molim da govorite o imenima onih koje smo izgubili, a ne o imenu onog koji nam ih je oduzeo. Možda je tražio da bude poznat i ozloglašen, ali mi na Novom Zelandu nećemo mu dati ništa od toga. Čak ni njegovo ime. Također ćemo preispitati i ulogu društvenih medija u ovom slučaju i korake koje možemo poduzeti, uključujući i one na međunarodnoj razini, zajedno s našim partnerima”, rekla novozelandska premijerka Jacinda Ardern.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.