fbpx

Mladoj Sirijki prijete smrću jer se na Facebooku slikala bez marame!

Autor: S.V.

"Podržavam ustanak žena u arapskom svijetu jer 20 godina ne osjećam vjetar u kosi i na tijelu", napisala je Dana i prikupila više od 1.600 'lajkova', 600 dijeljenja i 250 komentara. Osim lajkova, zaradila je i prijetnje smrću, kao i njena majka koja njen potez ne odobrava.

21-godišnja Sirijka Dana Bakdounis je 21. oktobra u Facebook grupi ‘Ustanak žena u arapskom svijetu’ objavila fotografiju na kojoj se vidi kako otkrivene kose, dakle bez marame na glavi, u rukama drži putovnicu i rukom pisanu poruku, javlja Daily Mail.

“Podržavam ustanak žena u arapskom svijetu jer 20 godina ne osjećam vjetar u kosi i na tijelu”, napisala je Dana i prikupila više od 1.600 ‘lajkova’, 600 dijeljenja i 250 komentara. Četiri dana po objavi fotografije, administratori Facebooka su je uklonili, a na nekoliko su dana zabranili ulaz na stranicu čak i administratorima grupe.

Osim lajkova, zaradila je i prijetnje smrću, kao i njena majka koja njen potez ne odobrava. Dana ipak nije preplašena. Za BBC je kazala da želi napraviti još jednu fotografiju.


“Želim napraviti još jednu fotografiju, ali iz Sirije, samo da pokažem da se mogu boriti protiv nepravde i moći. S mojim aparatom, mogu pomoći ljudima i podržati sirijsku oslobodilačku vojsku”, kazala je Dana.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.