screenshot

Mladićeva obrana: ‘Kriv je samo zato što je Srbin koji je branio svoj narod’

Autor: Iva Međugorac

Rat su započeli drugi, smatra Mladićeva obrana.

Obrana Ratka Mladića u završnim riječima tražila je oslobađajuću presudu za svojeg klijenta uz opasku da je ‘’kriv samo zato što je Srbin i što je branio srpski narod u ratu kojega su drugi započeli”. Jednako tako, smatraju da Mladić kao zapovjednik nije mogao sve znati i kontrolirati. Ipak, poznati beogradski odvjetnik drugačijeg je stava. Branislav Tapušković smatra da bi Mladić mogao dobiti doživotnu.

-Osuđeni su njegovi podčinjeni, a ti ranije prihvaćeni dokazi vrijede i za njega. Teško da se može promijeniti nešto što je utvrđeno ranijim presudama. Gledajući prvostupanjsku presudu Radovanu Karadžiću koji je kao predsjednik RS-a bio vrhovni zapovjednik, a nije dobio doživotni zatvor, nije isključeno da i Mladić dobije 40 godina, ali mislim da se to neće dogoditi- kazao je srpski odvjetnik.

Njegovo stajalište dijeli i odvjetnik Toma Fila.

–Vodila se borba da mu se izrekne presuda prije no što umre. U osuđujućim pravosudnim presudama piše da je Mladić kriv, a to se sada neće mijenjati. Za Srebrenicu je optužen i Radovan Karadžić za kojega znam da nema veze s time, dok za Mladića ne znam. Tako da će sigurno biti osuđen i za genocid- zaključio je odvjetnik.

OPISANI GNJUSNI MLADIĆEVI ZLOČINI, VIJEĆE POTVRDILO: U Srebrenici se dogodio genocid!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.