Pixabay

MASAKR KEMIJSKIM ORUŽJEM: Ubijeno 58 osoba, uključujući 11 djece čija su tijela nabacana na hrpu

Autor: dnevno.hr

Koalicija je pozvala Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da održi hitan sastanak zbog tog napada

Najmanje 58 ljudi, uključujući 11 djece, ubijeno je u zračnim napadima na pobunjenička područja na sjeverozapadu Sirije. Kako javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), na napadnutom području Kan Šejkun u pokrajini Idlib žrtve bojnog otrova povraćale su i gušile su se. Voditelj spomenute organizacije koja podržava oporbu, Rami Abdel Rahman, izjavio je za dpa da je među ubijenima 11 djece.

Na društvenim su se mrežama pojavile snimke tijela mrtve djece na hrpi, a sirijska je nacionalna skupina koja predstavlja oporbu napad opisala kao masakr.

Za napad optužuju zrakoplove vladinih snaga koji su bacili otrov sličan sarinu te tvrde da je u napadu ubijeno 70 ljudi, a ranjeno više od 200.

Koalicija je pozvala Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da održi hitan sastanak zbog tog napada.

Prema sirijskom vojnom izvoru, vladine snage nisu koristile spomenuto oružje te dodao da vojska “niti sada niti u prošlosti” nije koristila bojne otrove.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.