Mađarskoj će trebati deset godina da se oporavi od krize

Autor: D.G.

Mađarska će ostatak desetljeća morati nastaviti disciplinirati fiskalnu politiku, kako bi uhvatila korak s regionalnim konkurentima.

Mađarska će ostati ranjiva narednih 10 godina zbog visokih državnih dugova koji će se sporo smanjivati, izjavio je guverner središnje banke Andras Simor.

Kako bi uhvatila korak s regionalnim konkurentima, Mađarska će ostatak desetljeća morati nastaviti disciplinirati fiskalnu politiku, izjavio je Simor na konferenciji koju je organizirao gospodarski istraživački institut GKI.

Pravi je način da se ostvari taj cilj poticanje proizvodnje i ubrzavanje gospodarskog rasta, a ne oživljavanje fiskalne potražnje, dodao je Simor.

Mjere sadašnje i prethodne vlade koje utječu na tržište rada međusobno će se neutralizirati i stoga neće u značajnijoj mjeri utjecati na gospodarski rast, rekao je Simor.

Za Mađarsku bi bilo dobro da vlada objavi ciljani datum za uvođenje eura, upozorio je guverner mađarske središnje banke, istaknuvši da u krizi nije euro već određene zemlje.




Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.