Krv u Moskvi prolila je 17-godišnja Dženet Abdurahmanov

Autor: hina

Prema navodima rusklog dnevnika Kommersant, vjeruje se da se Dženet Abdurahmanova, udovica čelnika dagestanskih boraca Umalata Magomedova, raznijela ekplozivom u metrou u znak osvete zbog njega.

Identificirana je jedna od dviju žena samoubojica koje su prouzročile smrt 39 ljudi u moskovskoj podzemnoj željeznici u ponedjeljak, i utvrđeno je da se radi o 17-godišnjoj Dženet Abdurahmanovoj, udovici čelnika dagestanskih boraca Umalata Magomedova, piše u petak ruski dnevnik Kommersant.

– Vjeruje se da se Dženet Abdurahmanova, udovica čelnika dagestanskih boraca Umalata Magomedova, raznijela ekplozivom u metrou u znak osvete zbog njega – piše pod fotografijom para koju je objavio Kommersant.

Po izjavama dagestanskih istražitelja, Dženet se upoznala s Magomedovom preko interneta kada joj je bilo 16 godina. Dogovorili su susret uživo i on ju je gotovo silom odveo kod sebe.

Pod utjecajem ideologa

Umalat Magomedov, koji je bio poznat i kao Al-Bara, ubijen je tijekom specijalne operacije 31. prosinca prošle godine. On je bio blizak s Dokuom Umarovom, čelnikom boraca na Sjevernom Kavkazu.

Kako se Dženet našla među ženama samoubojicama nije poznato.

– Moguće je da je nakon smrti supruga pala pod utjecaj vahabitskih ideologa koji su je uvjerili da se treba žrtvovati u znak osvete zbog muža – smatraju istražitelji.




Kommersant piše da identitet druge žene samoubojice iz moskovskoga metroa još nije utvrđen, ali da bi se moglo raditi o Marhi Ustrahanovoj iz Čečenije.


Mala kronologija žena samoubojica




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.