Krško još uvijek izvan mreže, dogodio se ‘korak natrag’

Autor: hina

Prilikom pokušaja sinkronizacije nuklearke u mrežu 'registrirana su stanovita odstupanja', pa će za proceduru ponovnog pokretanja nuklearke biti potrebno dodatno vrijeme.

Službena predviđanja iz Nuklearka Krško da će najkasnije u noći sa četvrtka na petak doći do njenog ponovnog uključenja u mrežu još se nisu ostvarile.

Kako je jutros za službenu slovensku agenciju STA izjavila glasogovornica nuklearke Ida Novak Jerale, prilikom pokušaja sinkronizacije nuklearke u mrežu “registrirana su stanovita odstupanja”, čime je napravljen “korak natrag” u odnosu proceduru ponovnog pokretanja nuklearke, za što će biti potrebno dodatno vrijeme.

Nije precizirala koliko vremena bi mogao trajati taj postupak, a telefonom nije bila dostupna za dodatna pojašnjenja. Niti na internetskim stranicama nuklearke Krško jutros nema nikakvih novih priopćenja vezanih na vrijeme ponovnog uključenja ili dodatne radove potrebne za sinkronizaciju.

Nuklearka Krško jučer je u priopćenju za javnost navela da automatsko zaustavljanje nuklearke u srijedu bilo izazvano iznenadnim ispadanjem 380-kilovoltnog dalekovoda zbog greške prekidača u rasklopnom postrojenju. Sigurnosni sustav zbog toga je isključio turbinu i reaktor nuklearke, a najavljivalo se da će nuklearka do kraja jučerašnjeg dana ili preko noći već biti uključena u mrežu.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.