Profimedia

KRAJ JE VLADAVINE ZA KRALJICU ELIZABETU: ‘Želimo postati republika’

Autor: Hina

Barbados želi ukloniti britansku kraljicu Elizabetu s čela države i želi postati republika, priopćila je u srijedu vlada te karipske države.

Bivša britanska kolonija koja je stekla neovisnost 1966. zadržala je službenu vezu s britanskom monarhijom, poput nekih drugih zemalja koje su nekada također bile dio britanskog imperija.

“Došlo je vrijeme da u potpunosti napustimo našu kolonijalnu prošlost”, rekla je guvernerica Barbadosa Sandra Mason u govoru u ime premijerke Mije Mottley.

“Stanovnici žele na čelu države vidjeti nekoga s Barbadosa. To je krajnji izraz povjerenja u to tko smo i što možemo postići. Stoga će Barbados poduzeti sljedeći logični korak prema punoj suverenosti i do 55. godišnjice neovisnosti postati republika”, kazala je guvernerica.

Ta godišnjica će se obilježiti u studenom sljedeće godine.

NOVI UDARAC ZA TRUMPA: Donesena odluka u korist Kine! Svijet očekuje njegov sljedeći korak!




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.