Wikimedia Commons

KLAONICA U SIRIJI: Samo u nedjelju poginulo 25 ljudi u okršajima među pobunjenicima

Autor: Hina

Sukobi su izbili prvi put između sirijskih proturskih pobunjeničkih frakcija u gradu Afrinu, na sjeveru Sirije, pri čemu je poginulo 25 osoba a više desetaka ih je ranjeno u nedjelju, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Područje Afrina, u pokrajini Alep, većinom kurdsko, palo je u ožujku u ruke turske vojske i njezinih sirijskih saveznika koji su protjerali kurdske snage nakon smrtonosne ofenzive.

Sukobi, započeti u subotu i nastavljeni u nedjelju, suprotstavljaju gotovo sve pobunjeničke skupine s jednom frakcijom pod nazivom “Tadžamo Šuada al-Šarkija”, optuženom da ne poštuje “odluke turskih snaga”, objasnio je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Sukobi su dio “borbe za utjecaj među pobunjeničkim proturskim skupinama” u Afrinu, dodao je on ističući da je cilj “eliminirati Tadžamo Šuada al-Šarkiju”.

U sukobima u nekoliko četvrti grada Afrina poginulo je 25 osoba a više desetaka ih je ranjeno u oba tabora, po Abdelu Rahmanu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.