Screenshot

KINEZI TRAŽE ISPRIKU! Nakon ismijavanja Muhameda, poznati list ovom karikaturom uvrijedio cijelu Kinu!

Autor: S.V.

Kinesko veleposlanstvo u Kopenhagenu zatražilo je od najtiražnijeg danskog lista Julands-Posten da se ispriča zbog karikature o novom koronavirusu, javlja AP.

Karikatura prikazuje kinesku zastavu sa crtežima virusa umjesto zvijezda, a glavni urednik lista Julands-Posten rekao je da nisu imali namjeru ismijavanja Kine:

“Ne možemo se ispričati ako smatramo da nismo učinili ništa loše”, rekao je urednik.

Kinesko veleposlanstvo izrazilo je snažno negodovanje i ocijenilo da je karikatura, koja je izašla u tiskanom izdanju lista u ponedjeljak, velika uvreda za Kinu.

Kako su naveli, autori i urednici ovom su karikaturom prešli donju liniju civiliziranog društva i etičke granice slobode govora vrijeđajući pritom ljudsku savjest.

Danski list Julands-Posten je 2005. godine objavio 12 karikatura proroka Muhameda, što je izazvalo negodovanje širom islamskog svijeta.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.