Ilustracija/Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kineska pokrajina bori se protiv prve epidemije COVID-19 u 2021. godini

Autor: Dnevno

Velika kineska proizvodna pokrajina Zhejiang bori se s protiv prve epidemije COVID-19 u 2021. godini.

Pokrajina je 12. prosinca prijavila 74 lokalno prenesena slučaja s potvrđenim simptomima, što je gotovo dvostruko u odnosu na 38 slučajeva prethodnog dana, popevši se na ukupno 173 otkako je počela prijavljivati ​​slučajeve za posljednju epidemiju.

Epidemija u tri grada – Ningbou, Shaoxingu i Hangzhouu – razvija se “relativno brzo”, dok je situacija u cijeloj zemlji uglavnom stabilna, rekao je dužnosnik Nacionalne zdravstvene komisije Wu Liangyou.

Prije trenutne epidemije, Zhejiang – dom brojnih malih i srednjih poduzetnika, od kojih su mnogi izvoznici, prijavio je samo jedan lokalni slučaj u 2021.

Više od desetak tvrtki obustavilo je proizvodnju u dijelovima Zhejianga zbog pooštrenih ograničenja COVID-19.

Letovi iz međunarodne zračne luke Ningbo Lishe za grad Shenzhen obustavljeni su od nedjelje, dok su letovi za Peking otkazani od 6. prosinca. Dopušten je samo jedan dnevni let iz Hangzhoua za glavni grad Kine.

Više od 50.000 ljudi u Zhejiangu stavljeno je u karantenu, a nadzire se zdravstveno stanje gotovo pola milijuna ljudi, rekao je pokrajinski zdravstveni dužnosnik u ponedjeljak. Obalna pokrajina ima 64,6 milijuna stanovnika.




Obustavljena je i organizacija turističkih putovanja koja povezuju pokrajinu i druga područja te sportskih događaje na razini pokrajine.

Wenzhou i Yiwu, dva grada u Zhejiangu koji još nisu prijavili lokalne slučajeve od posljednje epidemije, naredili su zatvaranje zabavnih sadržaja poput barova i dvorana za šah i kartanje.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.