Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP/Guliver

KIM OPET ZADAJE BRIGE SVIJETU: Koreanci ispalili balistički projektil s podmornice, slijedi hitni sastanak Vijeća sigurnosti

Autor: Hina/D.R.

Nakon što je Sjeverna Koreja potvrdila kako je ispalila novi probni balistički projektil s podmornice, za srijedu je sazvana izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na zahtjev Velike Britanije i SAD-a.

Još tijekom utorka je vojska Južne Koreje prijavila kako je na svojoj istočnoj obali primijetila ispaljivanje probnog projektila sa sjevernokorejske podmornice.

Kako je javila sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA, radi se o “novom tipu” balističkog projektila koji se može ispaliti s podmornice.

Projektili imaju manji domet, ali su precizniji

“Novi tip projektila ima naprednu kontrolu vodljivosti koja uključuje i bočnu pokretljivost kao i mogućnost obilaženja prepreka, a to će uvelike pomoći u podizanju obrambene tehnologije naše zemlje na višu razinu kao i ojačati podvodnu operacijsku sposobnost naše mornarice”, objavila je KCNA.

Ovi projektili imaju manji domet od ranije verzije, ali su tanji što znači kako ih se može uskladištiti više na svaku pojedinu podmornicu.

Autor:Hina/D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.