Foto: Wochit/ Jim WATSON / AFP

JOE BIDEN SE PRIVREMENO POVLAČI S FUNKCIJE PREDSJEDNIKA: Na čelu svjetske sile neko će vrijeme biti Kamala Harris na koju je prenio ovlasti!

Autor: Dnevno

Bijela kuća je objavila da će američki predsjednik Joe Biden u petak biti podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji te da će privremeno prebaciti svoje ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Harris.

Pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika, koji u subotu slavi 79. rođendan, bit će objavljene tijekom poslijepodneva, navela je Bijela kuća.

“Predsjednik će biti podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji” u medicinskom centru Walter Reed u blizini Washingtona, dodali su.

Ovlasti će biti prebačene na kraće razdoblje, dok je pod anestezijom

Naveli su i kako je uobičajena procedura da predsjednik prebacuje ovlasti kada odlazi na takvu vrstu zahvata.

“Kao što je već bio slučaj kad je predsjednik George W. Bush bio podvrgnut istom zahvatu 2002. i 2007., i u skladu s procedurom koja je predviđena Ustavom, predsjednik Biden prebacit će svoje ovlasti na potpredsjednicu na jedno kraće razdoblje, dok je pod anestezijom”.

U petak ujutro, pak, su objavili  kako će Biden obaviti liječnički pregled u bolnici Walter Reed u Marylandu. Američki predsjednik cijepljen je protiv covida i trećom dozom krajem rujna.

Podsjetimo, Joe Biden je postao najstariji američki predsjednik u povijesti., sa 78 godina. Iako se još  ne zna hoće li se ponovno kandidirati 2024., on govori da očekuje i drugi mandat.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.