‘Jocker’ je imao pomagače: FBI i CIA stoje iza pokolja na premijeri Batmana?

Autor: M.P.

Mnogo je primjera u kojem je američka vlada inscenirala pucnjave i druge krvave događaje s ciljem kako bi oni mogli ispasti herojima, potom oduzimati slobode pa čak i pokretati na taj način ratove. Čini se kako se u Coloradu dogodio još jedan vladin krvavi spin, pišu američki portali.

Osumnjičenik za krvavi pokolj u kino dvorani u Coloradu, u kojem je ubijeno 12 a ranjeno 38 ljudi, najvjerojatnije je imao i pomagače.

Novi svjedok koji je u vrijeme pucnjave bio u kino dvorani kaže da je vidio revolveraša, ali i čovjeka koji mu je pomogao.

– Kada sjedao na svoju stolicu, primijetio sam da je jedan muškarac koji je sjedio u prvom redu, kada je film tek počinjao dobio telefonski poziv. Izašao je prema izlazu za nuždu, što sam doživio neobičnim jer se obično rijetko tko javlja u kinu na telefon nakon što je film već počeo. Okrenuo sam se i primijetio da je otišao do izlaza samo kako bi otvorio vrata koja su bila zatvoren iznutra. Nakon toga je. Čim su počele prve scene filma, upao maskirani čovjek, bacio suzavac i otvorio vatru – ispričao je jedan od svjedoka američkoj TV postaji KCNC.

‘Fals flag’ operacija

S druge strane razni američki news portali pucnjavu na premijeri filma Batman povezuju s vladom, političarima i tajnim službama i njihovom zavjerom kako bi se s ovim masakrom napravio dovoljno jak pritisak za instalaciju novog, mnogo rigidnijeg zakona o oružju.

Tako portal infowars.com koji uređuje kontroverzni antiglobalist Alex Jones, tvrdi kako je vrlo izvjesno da je posrijedi ‘fals flag’ operacija vladinih organizacija, te da je 24-godišnji pucač James Holmes iskorišten od strane CIA-e i FBI-a za provedbu masakra u Coloradu.

– Mnogo je primjera u kojem je američka vlada inscenirala pucnjave i druge krvave događaje s ciljem kako bi oni mogli ispasti herojima, potom oduzimati slobode pa čak i pokretati na taj način ratove. Čini se kako se u Coloradu dogodio još jedan vladin krvavi spin – piše ovaj američki portal.




Napustio fakultet bez objašnjenja

Na stranu zavjerničkih nota u pozadini ovog slučaja, Bussines Insider javlja kako je osumnjičeni James Holmes bio nadprosječan student na ‘University of Colorado’ u Denveru, te da je za svoja postignuća dobio i stipendiju kao jedan najperspektivnijih mladih stručnjaka na području kognitivne neuroznanosti. No, bez ikakvog je objašnjenja prije mjesec dana napustio fakultet što je profesore i dekana ostavilo u čuđenju.

U nedjelju je u medijima objavljen video iz 2006. godine koji prikazuje Holmesa, tada 18-godišnjaka dok je držao govor u jednom američkom znanstvenom kampu. To je ujedno i prva pucača snimka koju javnost ima prilike vidjeti prije nego se u ponedjeljak pojavi na sudu.




Neki pak izvori tvrde da je ubojica Holmes toliko ovisan o filmovima o Batmanu, da se čak i drogirao Vicodinom koji je pronađen u krvi glumca Heatha Ledgera.

Svi žele ubiti ubojicu djece

Policija tvrdi da je napad navodno planirao mjesecima. Metke za pokolj na premijeri novog Batmana sakupljao je mjesecima, a pošiljke su mu dolazile na posao i kod kuće.

Podsjetimo da je policiju u njegovom stanu dočekalo oko 30 eksplozivnih naprava koje je ostavio Holmes, a koje su nakon dva dana specijalci ipak uspjeli sve deaktivirati.

Tijekom njegove prve noći u zatvoru, zatvorenici su zapjevali pjesmu u kojoj o Holmesu govore kao o ‘ubojici djece’, što se odnosi na činjenicu da je u njegovom pohodu u mjestu Aurora ubijena i djevojčica u dobi od šest godina.

– Svi govore da će ga ubiti i čekaju prigodu – rekao je jedan od zatvorenika koji je netom pušten iz zatvora u kojem se nalazi Holmes.

Suđenje Jamesu Holmesu za masovno ubojstvo počinje u ponedjeljak.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.