Jezive statistike otmica: Najčešće biraju djecu od 12 godina…

Autor: I.Galešić

čak 81 odsto slučajeva otmice u kojima otmičar nije član obitelji biraju za žrtve osobe od 12 godina pa nadalje.

Slučaj mlade Tijane Jurić iz Subotice koja je nakon 13 dana potrage pronađena mrtva zabrinuo je cijelu regiju.

Ubojica, Dragan Đurić, mesar iz Sombora, 15-godišnjakinju nije poznavao. Oteo je i ubio iste večeri. Još nije poznato je li nesretna djevojka silovana. Dragan je bio u alkoholiziranom stanju. Tijanu je pregazio automobilom. Prišao joj, a kada je zatražila pomoć, uhvatio ju je za vrat, udarao i ubacio u vozilo. Odvezao je Tijanu Jurić 10 kilometara od Sombora, gdje ju je ubio.
Kada ga je policija došla uhititi, mirno je sjekao meso, bez ikakvog uznemiravanja. 

Susjedi ga opisuju kao agresivnog i nasilnog. Prema navodima srbijanskih medija, Đurić je cijelo vrijeme tijekom ispitivanja bio vrlo hladnokrvan i nije pokazivao niti najmanje znake nervoze niti kajanja. Tijekom saslušanja je govorio malo i nije ni suzu pustio, a kasnije je sve priznao i odveo policiju na mjesto gdje je zakopao Tijanu.
Nažalost, Tijanin slučaj, a i onaj nesretne Antonije Bilić uklapa se u jezivu statistiku otmica koju je objavila američka organizacija “Childfind”.
Prema njima čak 81 posto slučajeva otmice u kojima otmičar nije član obitelji biraju za žrtve osobe od 12 godina pa nadalje.

U 40 posto klasičnih slučajeva otmice, dijete bude ubijeno.

U oko četiri posto dijete se nikad ne pronađe.

Oko 86 posto počinitelja ovog strašnog zločina su muškarci, a žrtve su uglavnom žene.

Polovica ženskih žrtava je seksualno napastovano.




Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.