Japanska radijacija ‘okužila čitavu Kinu’

Autor: hina

Radioaktivnost je zabilježena u svim pokrajinama napučenog sjevernog dijela zemlje te na istoku i na jugu zemlje, izvijestilo je ministarstvo okoliša.

Na gotovo cijelom kineskom teritoriju evidentirana je radijacija koja je stigla s područja Japana, no “iznimno je niska” i ne predstavlja opasnost za zdravlje, izvijestila je u četvrtak kineska vlada.

Radioaktivnost je zabilježena u svim pokrajinama napučenog sjevernog dijela zemlje te na istoku i na jugu zemlje, izvijestilo je ministarstvo okoliša. Vrlo niske razine joda 131 i cezija – 137 i 134 – koji su stigli iz smjera havarirane nuklearne elektrane u Fukushimi otkrivene su u atmosferi nad brojnim kineskim pokrajinama te u Pekingu, stoji u prethodnom priopćenju ministarstva.

Trenutačne su razine radijacije vrlo niske. “To znači da radioaktivnost neće imati negativnog učinka na zdravlje ljudi te nije potrebno poduzimati nikakve preventivne mjere”, stoji u priopćenju. Kinezi su prošli tjedan zabranili uvoz voća, povrća, mliječnih proizvoda, plodova mora, bisera… koji stižu iz japanskih regija u blizini nuklearke Fukushima.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.