Foto: Twitter

IZVEDITE GA PRED LICE PRAVDE! Grčka javnost zgrožena ubojstvom popularnog Kostisa: Policija intenzivno traga za njegovim krvnikom

Autor: J.A.

Grčka javnost je zgrožena, a policija traga za ubojicom Kostisa. Kostis je mužjak sredozemne medvjedice, prenosi Jutarnji list.

On je postao simbol otoka, a ime je dobio po ribaru koji ga je spasio nakon oluje.

Dobrotvorna organizacija koja brine o sredozemnim medvjedicama u Grčkoj misli da je životinja ubijena harpunom. Sredozemne medvjedice zaštićene su grčkim zakonom.

Ubijen harpunom?

“Kostis je ‘ubijen iz neposredne blizine harpunom koji je vjerojatno došao iz čamca”, rekao je glasnogovornik dobrotvorne organizacije MOm, Dimitris Tsiakalos, za BBC.

Organizacija je pozvala sve koji imaju informacije da se jave policiji kako bi ubojica mogao biti pronađen. Nakon što je spašen, mladi mužjak sredozemne medvjedice Kostis je pušten u Nacionalni morski park Alonissos i Sjeverne Sporade. Javnost je zgrožena ovim slučajem te traži da se ubojica izvede pred lice pravde.

Viđana i u Jadranu

Smatra se da u prirodi ima manje od 700 sredozemnih medvjedica, a gotovo polovica živi u Grčkoj.

Sredozemne medvjedice sada se smatraju ugroženima, a ne kritično ugroženima, no znanstvenici upozoravaju kako je njihov opstanak “daleko od sigurnog”.




U Jadranskom moru je poznata od najstarijih vremena, pa su joj različiti narodi i autori nadjenuli i različita imena kao dalmatinska medvjedica, jadranska medvjedica, morski fratar, morski čovjek i Adriana.

Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.