Izraelski ministar želi zaustaviti brakove između židova i nežidova: ‘To je poput holokausta!’

Autor: Dnevno, B.V.

Novi izraelski ministar obrazovanja Rafi Peretz nedavno je na sjednici Vlade Izraela usporedio mješovite brakove Židova u Sjevernoj Americi sa holokaustom. Prije nego što je dospio na ministarsku dužnost, bio je glavni rabin izraelske vojske.

Njegov glasnogovornik potvrdio je da je Peretz na sjednici 1. srpnja rekao da je “asimilacija kao holokaust”. Ova je Pereztova primjedba upućena je američkom dijelu židovske zajednice, koja uglavnom pripada liberalnim strujama judaizma, dok među Židovima u Izraelu prevladava ortodoksni judaizam.

Odnosi između Židova u Sjevernoj Americi i izraelske vlade su narušeni posljednjih godina, jer se 2017. godine odustalo od planova da se odredi dio za molitve oba spola na Zidu plača u Jeruzalemu, kao i zbog različitih mišljenja o predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu.

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.