‘IZBJEGLIČKI VAL dio je monstruoznog plana SAD-a i Velike Britanije, CILJ JE SLOMITI KRŠĆANSKU EUROPU!’

Autor: Damir Kramarić

Europa nema odgovor na destabilizaciju kojom se poništava suverenitet država, ruše granice i zbog koje će doći do velikih etničkih i kulturoloških promjena. Sve više će nestajati kršćanska Europa, upozorava admiral Davor Domazet Lošo.

Dok kontinentalna Europa stenje pod teretom velike izbjegličke krize izazvane djelovanjem ISIL-a, sve su glasnija nagađanja da je val izbjeglica iz arapskih zemalja u Europu organizirao SAD, koji – ruku na srce – nedvojbeno stoji iza destabilizacije zemalja iz kojih ljudi sada masovno bježe na sjeverozapad.

U isto vrijeme, stidljivo se kroz šumu informacija o sve većem broju Sirijaca i Iračana na europskim granicama, probijaju vijesti da Rusija nastavlja širiti svoj teritorij, ne mareći puno što drugi (Japan, Ukrajina, SAD…) o tome misle. Tako su agencije prija nekoliko dana objavile da se površina Rusije povećala za oko 50 000 četvornih kilometara objavom Vladinog dekreta kojim se proširuje ruska kontinentalna ploča u Ohotskom moru, na ruskom krajnjem istoku.

Dokument od 15. kolovoza objavljen je tijekom posjeta premijera Dmitrija Medvedeva Kurliskim otocima, o kojima se spore s Japanom, što je razbjesnilo Tokio. Rusi u isto vrijeme traže da UN prizna njihovu suverenost na Arktiku, gdje već neko vrijeme razmještaju svoju mehanizaciju i pripremaju veliku vojnu vježbu.

Kako najpoznatijih hrvatski geopolitički analitičar komentira poteze Rusije, a kako vijesti da je put izbjeglica u Europu financirao SAD, kome je u interesu da velik broj izbjeglica iz arapskih zemalja useli u Europsku uniju te što to znači za Europu i Hrvatsku, upitali smo admirala Davora Domazeta Lošu.

”Nema dvojbe da je izbjeglički val dio monstruoznog plana iza kojega stoje SAD i Velika Britanija, a kojemu je cilj slomiti Europu. Valja istaknuti da je Europa sama sebe pobijedila kada se odrekla svog kršćanskog identiteta. Treba reći, također, da u sankcijama koje je EU uvela prema Rusiji gube i Europa i Rusija. Takozvano Arapsko proljeće, odnosno izvoz rata u Afganistan, Irak, Siriju, Libiju… dio je jedinstvenog plana da se izazove što više građanskih ratova kako bi se smanjio broj stanovnika na zemlji te da bi se ovladalo područjima bogatim naftom. Osim izazivanja građanskih ratova, broj stanovnika na Zemlji pokušava se smanjiti i genetski modificiranom hranom te laboratorijski uzgojenim bolestima poput SARS-a, ebole, svinjske gripe… Europa nema odgovor na ovu destabilizaciju kojom se poništava suverenitet država, kojom se ruše granice i zbog koje će doći do velikih etničkih i kulturoloških promjena u Europi. Sve više će nestajati kršćanska Europa i stvarat će se neka šarena multikulturna tvorevina. Da je sve to dio iste antikršćanske strategije vidi se i po tome što se kršćani čiste od Sirije do Iraka”, procjenjuje Davor Domazet Lošo.

Dodaje potom da iza svega stoji nafta, odnosno naftna polja u Iraku i Siriju, koja sada preko ISIL-a kontrolira SAD.

”Da bi se zaustavila Rusija te da bi se zaustavio veliki ekonosmki rast Kine, ruši se cijena nafte distribucijom velikih količina ‘crnog zlata’ s polja u Siriji i Iraku, koja kontrolira ISIL, odnosno SAD. Da Sjedinjene američke države hoće, ISIL bi mogle poraziti u roku od 48 sati. No, oni to ne žele, jer su ISIL oni i stvorili. Najjednostavnije rješenje ovog problema bilo bi slanje izbjeglica brodovima u New York i Veliku Britaniju, dakle u one zemlje koje su problem i prouzročile. Ne treba biti veliki mudrac da bi se zaključilo da su arapske izbjeglice dio njihovog paklenog plana. SAD i Velika Britanije promiču geopolitičke interese atlantizma i globalizma te im je cilj slamanje kršćanstva i slabljenje Europe. Zanimljivo je da u isto vrijeme broj kršćana raste samo u Rusiji. Možemo zaključiti da budućnost Europe ovisi o Europi samoj, odnosno o europskim zemljama i njihovim liderima te o tome hoće li napokon sjesti i dogovoriti politiku koja je u interesu europskih naroda. Treba istaknuti da u Europi trenutno nema ozbiljnih državnika, osim eventualno Viktora Orbana. Putina tu ne računam, on je euroazijski političar”, napominje Domazet te procjenjuje da će se Europa – ili vratiti svojim kršćanskim korijenima – ili pristati ponovno biti žrtva anglo-saksonaca.




”I Prvi i Drugi svjetski rat nastali su na sličan način, kao i ova kriza. Ratovi su izazvani kako bi se međusobno oslabile Njemačka i Rusija, a sve u interesu SAD-a i Velike Britanije. I Nijemci i Rusi stradali su u tim ratovima, pa vjerujem da neće po treći put upasti u istu zamku. Uvjeren sam da je Europa ipak dovoljno zrela da shvati što se događa”, zaključuje admiral Domazet.

Nekadašnji strateg Oružanih snaga Hrvatske analizirao je potom poteze Rusije, odnosno rusko širenje kopnenih granica na krajnjem istoku i krajnjem sjeveru.

”Rusija samo nastavlja s geopolitikom velikog kontinentalnog prostora, prema krilatici: Onaj tko vlada srcem Euroazije, ili srcem Zemlje, taj vlada svijetom. I carska Rusija i SSSR vodile su istu geopolitiku. S druge strane, toj je geopolitici suprotstavljena geopolitika atlantizacije i globalizacije, koju provodi SAD s Velikom Britanijom. Te dvije najjače geopolitike trenutno se sučeljavaju. Rusija se sada širi prema hladnim morima, pa tako ide u Ohotsko more, na što Japan – koji je američki igrač – nema pravog odgovora. Rusija nije zaboravila veliki pomorski poraz od Japana u predvečerje Prvog svjetskog rata. Sada Japanu u Ohotskom moru Rusija stvara dodatne probleme, jer na tom području Japan već ima problema sa Sjevernom Korejom i Kinom te je trenutno u podređenom položaju. Kada je Rusija vidjela kako je lako dobila Krim, odlučila je, očito, ići dalje. Prvo na Ohotsko more, a potom zaobilazno i na Baltik. Ruske strateške snage za Arktik osnovane su još prije godinu dana, što znači da Rusi zaobilaze Baltik i Europu te preko krajnjeg sjevera dolaze u doticaj s SAD-om. Budući da će balističke rakete letjeti, eventualno, preko Arktika, Rusija je sada u mogućnosti zaustaviti te rakete. Najveće ruske vojne vježbe trenutno su na Arktiku, što potvrđuje njihovu izrazitu premoć u tom dijelu svijeta. Rusi jedini imaju tehniku za ratovanje u tako teškim uvjetima te su strategijom posrednog nastupanja došli u dvorište SAD-a. SAD zasad nema odgovora na ovakvu rusku geopolitiku, što znači da je Rusija na Arktiku u prednosti barem za dvadeset godina. Crno more su riješili zauzimanjem Krima, a sada idu asimetrično na krajnji istok (Ohotsko more) i krajnji sjever (Arktik). Sve to pokazuje da je Rusija izrasla u snažnu svjetsku velesilu koju nije lako slomiti naftnim ratom koji je u zadnje vrijeme nametnut od strane SAD-a”, zaključuje admiral Domazet Lošo.




Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.