screenshot/YouTube

ISIL zgrozio Rusiju porukom: ‘Slušaj Putine, doći ćemo u Rusiju i ubiti vas u vašim domovima…’

Autor: T. P.

Link snimke objavljen je na Telegramovom računu koji inače koristi ta militantna skupina.

U devetominutnom videu Islamska je država zaprijetila Putinu, pozvavši teroriste na džihad.

“Slušaj Putine, doći ćemo u Rusiju i ubiti vas u vašim domovima… O braćo iznesite džihad, ubijajte i borite se s njima”, izvikivao je maskirani muškarac na snimci, vozeći automobil pustinjom. U videu su prikazani i naoružani ljudi koji napadaju oklopna vozila, šatore i prikupljaju oružje, javlja express.co.uk.

Link snimke objavljen je na Telegramovom računu koji inače koristi ta militantna skupina, a u pozadini prijetnji sa snimke naziru se razgovori Rusije i SAD-a o borbi protiv ISIL-a i Al-Qaede u Siriji.

Naime, ruski predsjednik Vladimir Putin u listopadu prošle godine upozorio je da se Rusija uključuje u rat u Siriji zbog opasnosti koju predstavlja ISIL.

“Postoji više tisuća boraca iz Rusije koji se trenutno bore za ISIL”, izjavio je tada Putin uoči pokretanja kampanje bombardiranja u Siriji.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.