Pixabay

Interpol zaplijenio 500 tona ilegalnih lijekova

Autor: Hina

Koordiniranim policijskim racijama u 116 država zaplijenjeno je 500 tona ilegalnih lijekova dostupnih na internetu, uključući krivotvorene lijekove za rak i sredstva protiv bolova, objavio je u utorak Interpol.

Ta policijska organizacija sa sjedištem u Lyonu otkrila je kako je operacija kodnog imena Pangea XI dovela do 859 uhićenja diljem svijeta i zapljene 14 milijuna dolara vrijednih potencijalno opasnih lijekova.

“Usredotočivši se na dostavne službe kojima upravljaju mreže organiziranog kriminala, operacijom su zatvorene 3671 lokacije na internetu, uključujući web stranice, online trgovine i stranice na društvenim mrežama”, priopćila je ta organizacija.

Ilegalna trgovina lijekovima na internetu, posebice na dijelu poznatom kao Dark Web, proteklih je godina narasla usprkos pokušajima vlasti da zaustavi rad većih internetskih stranica.

Ovo je druga velika takva zapljena Interpola ovaj mjesec.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.