profimedia-0584641408

INDIJA OD DANAS ISPORUČUJE CJEPIVO PROTIV COVID-a 19! Ovih šest zemalja cijepit će se besplatno!

Autor: Maja Štefanac

Indija koja je jedan od vodećih proizvođača lijekova u svijetu od danas počinje opskrbljivati cjepivom protiv novog koronavirusa šest susjednih zemalja.

Prema programu bespovratne pomoći prve zalihe cjepiva stižu u Butan, Maldive, Bangladeš, Nepal, Mjanmar i Sejšele, potvrdilo je ministarstvo vanjskih poslova. Važno je naglasiti kako navedene zemlje neće morati plaćati cjepivo. Potvrdit će se i narudžbe za cjepiva proizvedena u Indiji koje su pristigle iz Šri Lanke, Afganistana i Mauricijusa, nakon odobrenja tamošnjih regulatornih tijela, kažu iz ministarstva.

Indijska agencija za lijekove je izdala hitno odobrenje za primjenu dva cjepiva protiv covida-19. Zeleno svjetlo dobilo je cjepivo razvijeno u suradnji Sveučilišta Oxford i farmaceutske tvrtke Astra Zeneca te cjepivo indijske tvrtke Bhaeat Biotech.

Indija je u subotu započela program cijepljenja oko 300 milijuna ljudi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.