Foto: Ranko Suvar / CROPIX

ILEGALNI MIGRANTI PREPLAVILI EUROPU: Uglavnom mladi muškarci! Objavljene brojke

Autor: dnevno.hr

Između 3,9 i 4,8 milijuna ilegalnih migranata, uglavnom mladih i nedavno pristiglih muškaraca, živjelo je na europskom teritoriju u 2017. godini, pokazalo je to istraživanje američkog instituta Pew koji je za Europu analizirao podatke zemalja EU i Europske slobodne trgovinske zone.

Stav tog instituta je da su ilegalci stranci koji su ušli nezakonito, ali i oni čija je boravišna dozvola istekla.

Ujedno, smatraju i da su ilegalni oni kojima je određen izgon, a u tu skupinu spadaju i atražitelji azila čiji je zahtjev u procesu obrade, što je oko milijun ljudi s obzirom na nisku stopu izdanih odobrenja. Njih oko 30 posto dolazi iz Azije, Pacifika, 23 posto ih je iz europskih država koje nisu članice EU i EFTA-e, a 21 posto ih je iz Sjeverne Afrike i s Bliskog istoka.

Tu je i 17 posto osoba iz Afrike južno od Sahare, ali i osam posto s američkog kontinenta.

Njemačka i UK imaju po 1,2 milijuna ilegalaca. Prihvatili su polovinu njihova ukupnog broja, a zajedno s Italijom i Francuskom 70 posto ilegalaca živi u tim četirima državama koje ujedno i tvore polovinu ukupnog europskog stanovništva.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.