Human Rights Watch nema dilema: Bašar al-Asad odgovoran je za kemijski napad

Autor: V. B.

- Dokazi glede tipa upotrijebljenih raketa i lansera snažno sugeriraju da je riječ o borbenom sustavu koji, kako je dokumentirano, posjeduju samo snage sirijske vlade - objavio je HRW.

Gotovo mjesec dana trajalo je istraživanje o odgovornima za napad kemijskim oružjem na civile u Damasku. U utorak je ugledna međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch (HRW) nakon temeljitog analiziranja izjava očevidaca, informacija pouzdanih izvora, ostataka korištenog oružja, te liječničke dokumentacije žrtava napada, objavila kako je počinitelj poznat. Za napad kemijskim oružjem nedaleko od Damaska u kojemu je ubijeno više od 1400 ljudi odgovorne su snage sirijske vlade Bašara al-Asada.

– Dokazi glede tipa upotrijebljenih raketa i lansera snažno sugeriraju da je riječ o borbenom sustavu koji, kako je dokumentirano, posjeduju samo snage sirijske vlade – objavio je HRW.

Treba li uopće napominjati kako je središte organizacije HRW u SAD-u, i je li to imalo kakvog utjecaja na kreiranje suda o počinitelju, prepuštamo volji čitatelja.

Autor:V. B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.