Hrvatska pomaže Ukrajini: ‘Spremni smo liječiti ranjenike s ratišta na istoku zemlje’

Autor: hina

Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu objavilo je u petak navečer na svojim internetskim stranicama da je dogovoreno "organiziranje liječenja i rehabilitacije u Hrvatskoj za pripadnike Nacionalne garde Ukrajine, koji su stradali tijekom obavljanja antiterorističke operacije na istoku Ukrajine".

Hrvatska je spremna liječiti ukrajinske ranjenike u skladu s projektom dogovorenim s ukrajinskim vlastima koji je pred realizacijom, potvrdila je u nedjelju za Hinu glasnogovornica hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova Danijela Barišić.

Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu objavilo je u petak navečer na svojim internetskim stranicama da je dogovoreno “organiziranje liječenja i rehabilitacije u Hrvatskoj za pripadnike Nacionalne garde Ukrajine, koji su stradali tijekom obavljanja antiterorističke operacije na istoku Ukrajine”.

Glasnogovornica je potvrdila da je to na na tragu onoga što je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila na summitu NATO-a u Walesu početkom rujna.

“Projekt dogovoren s ukrajinskim vlastima je pred realizacijom i Hrvatska je spremna liječiti ukrajinske ranjenike”, rekla je Barišić.

U priopćenju veleposlanstva se navodi da je “hrvatska strana istaknula spremnost pružiti potpunu medicinsku i psihološku pomoć ukrajinskim vojnicima, sukladno specijalno pripremljenom programu rehabilitacije vojnika, koji su bili ranjeni tijekom obavljanja vojnih zadaća” te da će RH snositi “sve troškove vezane za transport i boravak” ukrajinskih vojnika.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.