flickr

HRVATICA U TRUMPOVOM TIMU: Mira Radielović Ricardel zadužena za pitanja obrane i nacionalne sigurnosti

Autor: dnevno.hr

Odgojena je u kući u kojoj se govori hrvatski jezik, a redovito je pohađala vjeronauk u tamošnjoj katoličkoj župi

Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump imenovao je članove svog tima za tranziciju vlasti, i to nekoliko dana nakon izborne pobjeda.

Na popisu imena Trumpovog tima je i Mira Radielović Ricardel koja je podrijetlom Hrvatica iz Breze u BiH. Ona će se biti u tranzicijskom za obranu i nacionalnu sigurnost .

Mirin otac Petar nakon Bleiburga je emigrirao iz bivše Jugoslavije u Njemačku 1954. Dvije godine živio je u Heidelbergu gdje je upoznao svoju buduću suprugu Brigittu. Oboje su otišli u Sjedinjene Američke Države 1956. Tamo su se vjenčali i nastanili u Pasadeni, u Kaliforniji, piše Večernji.

Mira Radielović Ricardel odgojena je u kući u kojoj se govori hrvatski jezik, a redovito je pohađala vjeronauk u tamošnjoj katoličkoj župi.

Njezina politička karijera započela je još sredinom devedesetih godina prošloga stoljeća kada je bila savjetnica za vanjsku i obrambenu politiku vođe republikanske većine u Senatu, Boba Dolea.

Čvrsto se držala stava da je srpska agresija glavni faktor za izbijanje rata.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.