Pixabay

HRVAT POLICAJAC POBJEGAO U HRVATSKU: Želio oženiti 14-godišnju djevojčicu

Autor: dnevno.hr

Mario Simon Didulica, bivši australski policajac, sa hrvatskim državljanstvom, optužen je za zlostavljanje 14-godišnje djevojčice.

Kako piše The Age, Didulica je djevojčicu zlostavljao između studenog 2009. i srpnja 2010. Tada je imao 38 godina, radio kao policajac i bio u braku sa suprugom s kojom ima dvoje djece.

Didulica je navodno želio pobeći sa djevojčicom u Francusku gdje su se trebali vjenčati. Nalazili su se kada je djevojčica izbivala iz škole zbog bolesti i kada on nije bio na dužnosti. Glavni detektiv Philip Olsen navodi kako se Diduličin i djevojčin odnos nastavio unatoč sumnjama bliže okoline. Njegova supruga je u jednom trenutku napala djevojku da joj je otela muža.

Katica Didulica, bivša supruga, na sudu je izjavila kako njegov odlazak iz policije nije iznenadan, kao ni selidba u Hrvatsku. Didulica je, naime, 2010.godine napustio policiju, a u siječnju 2013.sa sinom preselio u Hrvatsku. Uhićen je u Bosni i Hercegovini, a Australiji je izručen prošle godine. Tereti ga se po 20 točaka optužnice.

Jamčevina od 390.000 dolara mu je odbijena zbog prevelikog rizika od bijega iz države.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.