Hrabra Afganistanka je rodila šestorke

Autor: dnevno.hr

Svo šestoro dojenčadi je preživjelo porod, i zdravi su, iako su ispodprosječne tjelesne težine. Komplikacije su izostale i iako je mlada majka došla u bolnicu na dan poroda, umjesto nekoliko dana ranije, pošto je riječ o osjetljivoj trudnoći.

Na sjeveru Afganistana, u gradu Mazar-e-Sarifu, 24-godišnja Sharah rodila je šestorke. Da nosi šestero djece, doznala je tek prilikom poroda. Bila noj je to prva trudnoća, a doktori su zadivljeni jer je rađanje šestorki, u ovom slučaju tri dječaka i tri djevojčice, bez tretmana za plodnost, prava rijetkost.

Ipak, svo šestoro je preživjelo porod, i zdravi su, iako ispodprosječne tjelesne težine, kako piše BBC. Komplikacije su izostale i iako je mlada majka došla u bolnicu na dan poroda, umjesto nekoliko dana ranije, pošto je riječ o osjetljivoj trudnoći.

– Ona je hrabra i nevjerojatna. Ne znam kako je nosila šestero djece. Sad bi joj vlada trebala pomoći – komentirao je jedan od građana trudnoću mlade majke.

BBC piše i da Afganistan je unatoč američkom pokušaju uspostavljanja reda, još uvijek među državama s najvećom stopom smrtnosti u dojenčadi, te ostaje jednom od najopasnijih svjetskih država za mladu majku ili dijete.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.