FLICKR

HOROR U KENIJI! Pronađeno 12 mrtvih beba u podrumu bolnice

Autor: Hina

Guverner Mike Sonko nenajavljeno je posjetio bolnicu kenijskog glavnog grada u ponedjeljak, što je dovelo do otkrića tijela 12 beba skrivenih u kartonskim kutijama čija je smrt, pretpostavlja se, posljedica liječničkog nemara.

Liječnik te dva zaposlenika rodilišta Pumwani u istočnom Nairobiju suspendirani su, poručio je guverner putem Twittera gdje je također objavio video inspekcije bolnice.

“Provodimo nenajavljeni posjet rodilištu Pumwani, postoje tvrdnje kako je uprava ustanove stavila uređaje u rodilištu izvan funkcije te na taj način uzrokovala smrt novorođenčadi,” napisao je Sonko na Facebooku. U još jednoj objavi na društvenim mrežama guverner je napisao kako su djeca umrla pod nerazjašnjenim okolnostima.

Kenijski mediji prenose kako je guverner nenajavljen i u civilu stigao u ustanovu taksijem, nakon dojave građana.

Guverner je po dolasku otkrio kako rodilište radi bez ginekologa i porodničara jer se liječnik koji je trebao biti na dužnosti nije pojavio. Nakon svađe s bolničkim osobljem koje je priznalo smrt samo jednog djeteta guverner i njegov tim pronašli su tijela 12 novorođenčadi.

Kenijske su bolnice često u vijestima zbog nemara i propusta u radu. Ranije ove godine, liječnici jedne bolnice u Keniji izvršili su operaciju mozga na krivom pacijentu. U nekim su se bolnicama također pojavile optužbe za silovanja.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.