Photo: Milos Tesic/ATAImages

Hoće li Vučić pristati? OVO JE KAO GRMLJAVINA U REGIJI! Hrvatski ambasador: DOBILI SMO OBEĆANJE!

Autor: Dnevno

Ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je dobio obećanja od predstavnika vlasti da će predstavnici hrvatske zajednice ubuduće sudjelovati u radu Vlade Srbije, kao i pokrajinskih i lokalnih vlasti u zemlji. On je istaknuo da će u Beogradu biti otvoren Hrvatski klub za oko 2.000 građana hrvatske nacionalnosti koji žive u glavnom gradu.

“Mislim da smo u posljednje vrijeme postavili temelje da počnemo otvarati vrata. Treba biti realističan i dobro procijeniti naslijeđe naših odnosa, kao i sve što svaka strana nosi sa sobom. Posebno kada je riječ o odnosima od devedesetih naovamo. Ono što ohrabruje je da smo u posljednjim razgovorima ministra vanjskih poslova Hrvatske i predsjednika Vučića, i sigurno je da smo po prvi put počeli slati poruke o potrebi dijaloga”, naveo je Biščević.

On je ocijenio da je vrijeme da se izađe iz stagnacije u odnosima Srbije i Hrvatske jer se nakon proteklih susreta visokih dužnosnika dvije zemlje – “nije ništa događalo”.

“Kada sam predao akreditive predsjedniku Vučiću, ja sam rekao da je moj osnovni zadatak pokrenuti stvari s mrtve točke, biti realističan i činiti to na jedan pragmatičan način. Bez medijske halabuke i visokih tonova. Trebamo ciljati područja gdje obje strane trebaju naći zajednički interes i konkretno raditi na unaprijeđenju u tim sektorima”, smatra ambasador Hrvatske.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.