Foto: Wochit/AFP

HOĆE LI I NJIH MILANOVIĆ PROZVATI FAŠISTIMA? Njemačka necijepljenima uvodi grda ograničenja

Autor: Dnevno

U dijelovima države gdje će bolnice biti preopterećene pacijentima oboljelima od covida-19, Njemačka će ograničiti dobar dio javnog života te ga limitirati na one koji su ili cijepljeni ili su se oporavili od bolesti, proizlazi iz dokumenta u koji je uvid imala agencija Reuters.

Naime, nacionalni i regionalni čelnici koji su se sastali u četvrtak dogovorili su mjere kao dio odgovora na četvrti val pandemije koja je snažno pogodila Njemačku, a u nekim dijelovima bolnice učinila preopterećenima.

Iz dokumenta je vidljivo da u dijelovima zemlje u kojima će stopa hospitalizacija prijeći određeni prag, pristup javnim, kulturnim i sportskim događajima i restoranima bit će ograničen na one koji su se ili cijepili ili oporavili.

Snažne mjere

U regiji Saskoj, koja je najjače pogođena četvrtim valom, već razmatraju djelomični ‘lockdown’, uključujući zatvaranje kazališta, koncerata i odgodu nogometnih utakmica, javlja list Bild. Ta istočna njemačka savezna država ima najmanju procijepljenost, a najvišu stopu zaraze.

Dnevni broj novozaraženih je u Saskoj, uporištu krajnje desne Alternative za Njemačku koja okuplja protivnike cijepljenja i ‘lockdowna’, narastao 14 puta, prenosi Reuters, a čelnik te savezne države Michael Kretschmer objavio je parlamentu da će tamošnja vladajuća koalicija snažno odgovoriti na rast broja zaraženih.

Podsjetimo, Austrija je ovog tjedna uvela opću karantenu za necijepljene, a Kretschmer je kazao kako ne vjeruje da je dovoljno samo ciljati na necijepljene.

Nezgodno političko vrijeme za val zaraze

Međutim, ovaj val zaraze u Njemačkoj je došao u nezgodno političko vrijeme,




Aktualni val zaraze u Njemačkoj dolazi u nezgodno političko vrijeme, kad kancelarka Angela Merkel djeluje kao vršitelj dužnosti, dok tri stranke pregovaraju o formiranju nove vlasti nakon izbora u rujnu.

Njemački savjetodavni odbor za cijepljenje odvojeno je preporučio ‘booster’ doze za sve starije od 18 godina.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.