HITNO SAZVAN IZVANREDAN SASTANAK NATO-a! Što se događa? Stanje je dramatično

Autor: dnevno.hr

NATO će u toku dana održati hitan sastanak povodom odluke SAD-a da se povuku iz Sporazuma o otvorenom nebu, potvrdio je to predstavnik press-službe Alianse.

U sjedištu NATO-a odbili su odgovoriti na pitanja koja članica je podnijela inicijativu za sastanak.

Međutim, ruski mediji navode pozivajući se na izvore, da se radi o SAD-u koji traži potporu članica za svoju odluku. SAD su priopćile da se povlače iz navedenog sporazuma optuživši Rusiju da ga krši, Aliansa je pak zabrinuta zbog navodne ruske selektivne primjene Sporazuma.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa priopćila je ranije da se SAD povlači iz Sporazuma kojim se državama 30-plus dozvoljava da obavljaju nenaoružane promatračke letove iznad svojih teritorija, a koji je potpisan prije 18 godina u namjeri promoviranja povjerenja i spriječavanja sukoba.

Zoran Meter: SAD stvaraju „anglosferu“, Kina se sprema za rat sa SAD-om, Rusi vode svoju igru

 




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.