screenhot

(VIDEO) HAVAJI TESTIRAJU NUKLEARNE SIRENE: Je li ovo znak nove razine opasnosti?!

Autor: dnevno.hr

Novim ispaljivanjem balističkog projektila u smjeru Japana Sjeverna je Koreja još jače zaoštrila krizu na korejskom poluotoku

Sjeverna Koreja ispalila je novu balističku raketu u smjeru Japana, a Havaji, kako javlja CNN, započinju testiranje nuklearnih sirena.

Mjesečno testiranje sustava upozorenja na nuklearni napad u Havajima započet će u petak, a bit će to prvi ovakav test u toj saveznoj američkoj državi od hladnoga rata.

U slučaju stvarnog nuklearnog napada, 1,4 milijuna stanovnika Havaja sklonište će morati potražiti u roku od 15 minuta od upozoravajućeg signala. Sustav za hitna upozorenja emitirat će uzbune i na televiziji i radiju.

Sirene signaliziraju vrijeme od oko 15 minuta prije nego što nuklearna raketa pogodi to područje, navela je Agencija za upravljanje hitnim slučajevima.

“To nije mnogo vremena, no dovoljno je za priliku za preživljavanje”, objavila je agencija.

Novim ispaljivanjem balističkog projektila u smjeru Japana Sjeverna je Koreja još jače zaoštrila krizu na korejskom poluotoku.

NOVO IZAZIVANJE PROBLEMA: Sjeverna Koreja ispalila balističku raketu!







Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.