Hamnei: Cionizam je novo, silovitije lice fašizma

Autor: hina

"Zemlje koje podupiru taj krvoločni i besramni režim, kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska, moraju odgovarati" za izraelski napad na brodovlje u kojemu je devet osoba izgubilo život, rekao je iranski vrhovni vođa.

Izraelski napad na brodovlje s humanitarnom pomoći za Gazu “dokaz je da je cionizam novo, silovitije lice fašizma”, rekao je u utorak iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, a prenijela je državna televizija.

Taj “zločinački napad dokaz je cijelome svijetu da je cionizam novo, silovitije lice fašizma kojemu, ovaj put, pomažu vlade poput američke, koje kažu da štite slobodu i ljudska prava”, kazao je Hamnei.

“Zemlje koje podupiru taj krvoločni i besramni režim, kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska, moraju odgovarati” za izraelski napad na brodovlje u kojemu je devet osoba izgubilo život, rekao je.

Usto je osudio “krvoločan, drzak i bezuman režim” koji “već tri godine ne dopušta dopremu hrane i lijekova milijunu i pol Palestinaca u Gazi”.

Nešto prije, predsjednik Ahmadinedžad optužio je Izrael da planira “masovan napad” na Pojas Gaze, upozorivši da će to podići “buru nezadovoljstva u regiji koja će otpuhati” židovsku državu.

I dvojica oporbenih vođa, bivši premijer Mir Hosein Musavi i bivši reformatorski predsjednik Mohamed Hatami, osudili su izraelski napad.

Musavi je osudio “novu agresiju okupacijskog režima Qodsa (Jeruzalem)”, objavljeno je na njegovo mrežnoj stranici kaleme.com.




Usto je i židovska zajednica u Iranu osudila “neljudski čin cionista koji su napali nevojnu flotilu”, po izjavi koja je prispjela u agenciju France Presse. “U ime iranskih židova tražimo ozbiljnu akciju međunarodne zajednice radi kažnjavanja zločinaca”, dodaje se u tekstu.

Židovska manjina u Iranu ima oko 20.000 pripadnika i jednog zastupnika u parlamentu.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.