Ilustracija: Pixabay

GUSARI OTELI POSADU ŠVICARSKOG BRODA: Među otetima nalazi se i jedan Hrvat

Autor: Hina

Nigerijski gusari oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima i jedan hrvatski državljanin, javljaju agencije.

Švicarska brodarska tvrtka Massoel potvrdila je napad na svoj teretni brod Glarus u nigerijskim vodama. Brod je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harcourta.

“Gusari su se uspeli dugim ljestvama i prerezali žicu na palubi”, javlja AFP. Potom su uništili veći dio komunikacijske opreme na brodu i oteli 12 članova posade.

Sedmero talaca su Filipinci, te po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunjske, objavila je nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost. (NMASA), prenosi BBC.

“Još uvijek se smatraju nestalima”, rekao je čelnik NMASA-e Sunday Umoren.

Iz švicarske tvrtke kažu da su obavijestili obitelji otetih. “Tvrtka surađuje s vlastima i stručnjacima kako bi osigurala brzo i sigurno oslobađanje talaca”, kaže se u priopćenju.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.