Wikimedia Commons

GRETA THUNBERG OSLASILA SE O KORONAVIRUSU: ‘Ništa pozitivno se neće dogoditi, ali…’

Autor: Z.G./Dnevno.hr/Hina

Ekološka aktivistica Greta Thunberg u utorak je istaknula kako brze i opsežne ekonomske i društvene mjere uvedene radi borbe protiv širenja koronavirusa pokazuju kako je moguće brzo djelovanje i po pitanju klimatskih promjena.

Dužnosnici diljem svijeta odgovaraju na pandemiju koronavirusa zaustavljanjem gospodarskih aktivnosti, zatvaranjem škola i drugih institucija, zabranama okupljanja i putovanja i predlaganjem velike financijske pomoći koja bi trebala održati ekonomiju na životu.

„Koronavirus je grozan događaj… ništa pozitivno se neće dogoditi iz njega“, rekla je švedska tinejdžerica za zakladu Thomson Reuters u razgovoru vođenom putem interneta.

„No pokazala se jedna stvar – kad smo u krizi, možemo hitro donijeti odluku da nešto učinimo i brzo djelovati“, rekla je 17-godišnja Thunberg, pokretačica štrajkova školaraca protiv klimatskih promjena koji su se proširili svijetom.

„Iako to mora biti drugačije nego u ovom slučaju, možemo djelovati brzo i promijeniti naše navike i krizi pristupiti kao krizi“.

Thunberg je u utorak na društvenim mrežama objavila kako su ona i njezin otac imali simptome Covida-19 nakon što su se vratili s puta iz srednje Europe. Dodala je da je u samoizolaciji provela protekla dva tjedna, no da nije testirana na virus.

„Iznimno je vjerojatno da sam ga imala, ako se uzmu u obzir simptomi i okolnosti“, zaključila je.




Autor:Z.G./Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.