Pixabay

GREŠKA ‘TEŠKA’ 2.3 MILIJARDE DOLARA: Nećete vjerovati kakav se gaf omaknuo Australcima prilikom tiskanja novih novčanica!

Autor: Dnevno / I.Br.

Iako su najavljivane su kao inovativno sredstvo plaćanja buduće generacije, nove australske novčanice ipak nisu toliko sjajne koliko se mislilo da će biti! Naime, uz sve odlike iz tiska su izašle s krivo napisanom riječi, javlja CNN.

Novčanica od 50 australskih dolara koja je ušla u opću cirkulaciju u listopadu prošle godine, ima ugrađene bolje mjere zaštite protiv krivotvorenja, poput labuda koji izgleda kao da leti i holografske brojke 50 koja se mijenja kako se pomiče novčanica.

Australska središnja banka Reserve Bank of Australia (RBA) priopćila je kako je Australija tiskala oko 400 milijuna novih novčanica, od čega je 46 milijuna već u optjecaju, a ukupna vrijednost novčanica koje se već koriste iznosi oko 2.3 milijarde australskih dolara.

No, jedan građanin uočio je skoro pa neprimjetnu grešku kod novih novčanica. U riječi “Responsibility” (odgovornost) nedostaje slovo “i”, a RBA je priopćila da je uočila spomenutu grešku još u prosincu prošle godine te da će pogrešku ispraviti prilikom sljedeće naklade koja izlazi sredinom ove godine.

“Novčanice su i dalje zakonsko sredstvo plaćanja. Uočena greška ni na koji način ne utječe na njihovu valjanost”, rekla je glasnogovornica RBA.

Autor:Dnevno / I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.