Flickr

GOTOVO JE! Republikanac Rick Scott predstavljat će Floridu u Senatu, demokrat izgubio!

Autor: Hina

Republikanski guverner Floride Rick Scott tijesno je pobijedio u nedjelju demokrata Billa Nelsona na izborima za mjesto u Senatu koji su završili ručnim prebrojavanjem glasova.

Prema konačnim rezultatima koje su objavile izborne vlasti Floride, Scott je pobijedio s 50,05 posto glasova, što je prednost malo veća od 10.000 glasova ispred dosadašnjeg senatora.

“Čestitamo Ricku na hrabroj kampanji ovječanoj uspjehom”, odmah je reagirao na Twitteru američki predsjednik Donald Trump koji je aktivno vodio kampanju na Floridi, državi čijim je glasovima pobijedio na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Iako su republikanci već osigurali kontrolu u gornjem domu Kongresa, u kojemu su i dosad imali premoć, nova pobjeda u toj velikoj državi na jugu zemlje daje im lagodniju većinu.

Bill Nelson, koji je bio senator Floride od 2001., u nedjelju rano poslijepodne priznao je poraz.

U subotu je na Floridi poraz priznao i demokratski kandidat za guvernera Andrew Gillum kojega je pobijedio republikanac Ron DeSantis, nakon višestrukog prebrojavanja glasova poslije američkih parlamentarnih izbora održanih 6. studenoga.

Rezultati tih ručno prebrojanih glasova okončali su neizvjesnost nakon izbora u saveznoj državi Floridi koja je odigrala ključnu ulogu na predsjedničkim izborima 2000. Tada je demokratski kandidat za predsjednika Al Gore priznao poraz od republikanca Georgea W. Busha koji je odlukom Vrhovnog suda SAD-a pobijedio s 537 glasova više.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.