Gori Kalifornija, proglašeno izvanredno stanje!

Autor: hina

Veliki požari haraju sjevernim dijelom Kalifornije zbog čega je guverner Jerry Brown objavio izvanredno stanje u okruzima Plumas, Shasta i Tehama, na sjeveru države gdje trenutno hara desetak požara.

Izvanredno stanje proglašeno je u srijedu na sjeveru Kalifornije, kojim hara više požara, dok se nekoliko saveznih država na američkom zapadu poput Washingtona, Idaha i Montane, također bori protiv vatrene stihije, javljaju vlasti.

Kalifornijski guverner Jerry Brown objavio je izvanredno stanje u okruzima Plumas, Shasta i Tehama, na sjeveru države gdje trenutno hara desetak požara.

Najopasniji, prozvan Ponderosa, već je razorio pedesetak zdanja a prijeti još 200. Plamen je zahvatio više od 10.000 hektara vegetacije.

S vatrom se bori 2100 vatrogasaca i 11 helikoptera.

U okrugu Plumas požar nazvan Chips uništio je više od 25.000 hektara.

Ukupno je od početka godine u SAD-u izgorilo gotovo 2,8 milijuna hektara, od čega 220.000 hektara u Kaliforniji, 308.000 u Montani i Nevadi, 435 u Idahu te 470 u Oregonu.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.