Genetičko ropstvo je počelo: Vlada SAD-a potražuje 100% vlasništvo nad DNA i reprodukcijskim pravima

Autor: Marijana Katalinić

Vlada SAD-a potražuje vlasništvo nad 100% DNA-om pojedinca i njegovim reproduktivnim pravima. Ovakva informacija za one koji već dugo godina prate svjetska zbivanja ne predstavlja skoro pa i nikakvu novost, ali za one koji još uvijek ne vjeruju kako je službeno odobreno čipiranje u SAD-u od strane Obama Helathcare, kako jedemo GMO, kako nas kontroliraju od strane medija, tehnologije, fluorizacije vode i chemtrailsa, bankovnih dugova, itd. nažalost predstavlja vrstu šoka i neslane šale. O čemu se zapravo ovdje radi?

Odlična poslovica od strane Marie von Ebner-Eschenbach glasi: 'Sretni robovi su najljući neprijatelji slobode'. Ako se okrenemo oko sebe, vjerojatno ćemo zaključiti kako ropstvo više ne postoji tj. da je ono postojalo jednom, te da danas uživamo živjeti u vrhunskim demokratskim načelima u kojima se poštuju naša prava, slobode, naše tijelo. Tako ovo zapanjujuće 'otkriće', koje je još jedno u nizu pokušaja preuzimanja totalitarne kontrole od strane farmaceutskih kompanija, nastalo iz činjenice da je Američki ured za patente i žigove potvrdio mogućnost da dodjeli vlasništvo nad DNA-om pojedinca privatnim tvrtkama i sveučilištima koji dobivaju patent na ljudske gene. Do danas je više od 4000 gena potvrđeno kao vlasništvo korporacija i sveučilišta od strane Američkog ureda za patente, kako prenosi Natural News. Takav raspored potvrđuje kako vlada vjeruje da posjeduje svih 100% ljudskih gena – ne možete prenijeti vlasništvo nečega, ako prethodno nije vaše.

Postajemo genetički robovi ili točnije, ljudski resursi?

Do danas, 20 % ljudskog genetskog koda pripada nekom drugom. Oko dvije trećine ovih 'patenata' pripada privatnim tvrtkama, a jedna trećina sveučilištima. Tvrtka koje posjeduje najviše 'patenata' sa preko 2000 ljudskih gena je kalifornijska tvrtka 'Incyte'. Iako građani nikada nisu pristali prodati svoje tijelo korporacijama, mnoštvo korporacija počinje potraživati vlasništvo na svakoj stanici u vašem tijelu. Ovakvo vlasništvo čini ljude robovima prema njihovim zahtjevima 'patenta', a odvjetnici koji su zaštitnici korporacija će vas uvući u sudski postupak težak milijune, ako im ne platite. Upravo sada, svake minute nekoliko korporacija može potvrditi pravo na vaše tijelo, a ova potraživanja će biti 100% potvrđena od strane pravnog sustava.

Nitko nije svjestan činjenice da je 20 % njegovih gena trenutno već 'preuzeto' od strane korporacija i sveučilišta. Ovo vlasništvo je naravno, vrsta genetičkog ropstva koja traži dominaciju i kontrolu nad ljudima.

Korporacijski patenti na ljudskim genima – narušavanje ljudskih prava?

Postavlja se pitanje osnovnih ljudskih prava, ženskih prava kao i reproduktivnih prava. Američki ured za patente narušava temeljna ljudska prava, prodavajući tijela žena i muškaraca interesima korporacija koje generiraju trilijune dolara profita u DNA testiranju i liječenju. Ljudi poput Angeline Jolie zapravo izdaju žene ovim problemom gurajući ih u lažni strah koji donosi gen BRCA1 – industrija koja eksploatira ženska tijela i profitira. Jolie koristi svoj zvjezdani status da proširi veliki strah zbog BRCA1 gena i njegove mutacije, prouzrokujući to da žene hrle u liječničke ordinacije da se testiraju i troše 3000 – 4000 dolara.

Vrhovni sud SAD-a je staloženo najavio odluku oko problema 'patentiranja' gena u nekoliko tjedana (što objašnjava vrijeme u kojem su mediji prezentirali Jolie). Ako Vrhovni sud izglasa protiv patenta o ljudskim genima, to bi značilo trilijune dolara štete za industriju patentiranja ljudskih gena koja se nada da će prikupiti honorare u tijeku za testiranje gena i njihovo istraživanje za sljedećih tisuću godina. Osim toga, ideja o Vrhovnom sudu kao razrješitelju ovoga problema je također lažna. Nitko nema pravo vlasništva na naš vlastiti genetički kod.
Što se još smije patentirati?

Ako Vrhovni sud prihvati ovaj apsurdni zakon o ljudskim genima koji mogu biti patentirani od strane korporacija, doći će do početka kraja: korporacije će smjeti dobiti 'patente' za bilo što u prirodi ili čak određene dijelove ljudskog tijela. Iako se cijela ova problematika pojedincima čini apsurdnom i prilično nemogućom, potrebno je razmisliti o posljednjim postupanjima Vrhovnoga suda SAD-a u slučaju Monsanto. Sjećate li se tko je izgubio spor? Osim toga, dugo najavljivana pravna rješenja oko zabrane uzgoja biljaka u vlastitom vrtu ili prodaje ljekovitog bilja postaje naša stvarnost. Zloglasni sporazumi i zakoni koji su trebani biti doneseni, a neki jesu (ACTA, CISPA, PIPA, SOPA) potiču upravo ovakvu politiku megakorporacija koje na taj način preuzimaju potpunu kontrolu nad svjetskim stanovništvom. Pa ipak, netko će postaviti pitanje što je potrebno učiniti s obzirom na sva 'zla Zapada'? Ništa, najbolje je da svi ostanu sjediti kod kuće i pričati kako 'nitko neće ništa poduzeti'.
Autor:Marijana Katalinić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.