Gay Pride kroz muslimanske četvrti je rasizam, organizatore treba uhititi!

Autor:

Ne, nije satira. Jan Sjunnesson, bivši glavni urednik "Samtidena", čiji je vlasnik Švedska demokratska stranka koju vodi Jimmy Akerson, pokušao je organizirati gay pride koji bi prošao kroz četvrti Stockholma Tensta i Husby. U kojima su muslimani preko 75% stanovništva.

Demokratska stranka, inače trenutno druga po popularnosti u Švedskoj, uživa ugled “ekstremističke radikalne desničarske  organizacije”, što će reći da je ideološki negdje na razini centra u normalnim državama. Na facebook stranici tog alternativnog pridea organizatori su naveli pjevanje i javno ljubljenje kao dio programa. To je bilo dovoljno da povuče na stotine bijesnih komentara od strane švedskih antifašista: oni su se obrušili na “ksenofobne desničarske nacionaliste” koji bi organizirali “rasistički” gay pride kroz muslimanske četvrti! Kako Islam smatra da homoseksualce treba pogubiti, takav prijedlog je od strane multikulti-ljevice protumačen kao šovinistički napad na muslimane koji treba biti zabranjen, a organizatori uhićeni. Bar to smatraju švedski ljevičari – i, začudo, švedski homoseksualci (a Švedska spada među zemlje s najvećim brojem homoseksualaca u populaciji). Jer, time vrijeđaju vjerske osjećaje muslimana. Zanimljivo bi bilo čuti njihovu argumentaciju o tome vrijeđa li pride vjerske osjećaje katolika, ili samo muslimani imaju ekskluzivni patent na iste.

Novine SVT Nyheter su upitale Jana Sjunnessona o namjerama, a on je rekao: “Jednostavno, mi želimo provjeriti primjenjuju li se zakoni Švedske na cijelom njenom teritoriju”. Oni koji bolje poznaju prilike u Švedskoj znaju u čemu je stvar: švedski zakoni se u imigrantskim četvrtima jednostavno ne primjenjuju, jer nije moguće provoditi zakone tamo gdje oni nemaju nikakvu potporu među stanovništvom. No, “antifašisti” su odmah pročitali zle namjere Sjunnessona, ispred čijeg imena švedski mediji obavezno stavljaju pridjev “rasist” (rasist je, po novom, čovjek koji smatra da se zakoni trebaju primjenjivati na sve ljude jednako, neovisno o boji kože). “On primjenjuje obrazac koji smo vidjeli u drugim državama kako bi dokazao svoju rasističku poantu”, kaže Ulrika Westerlund s naslovne slike, predsjednica RFSL-a, švedske LGBT udruge koja inače organizira Pride u Stockholmu, ali onaj antirasistički, koji prolazi samo bjelačkim četvrtima i namijenjen me samo lgbt prosvjetljenju bijelaca. Spomenuti RFSL je inače jedna od najstarijih gay organizacija na svijetu, postoji od 1950., a financira se – pogađate – državnim novcem. Oni su kao organizacija javno osudili ideju o prideu kroz muslimanske četvrti kao izraz “rasizma i bjelačkih privilegija”.

Ovdje su opet primjetna dvostruka mjerila: kad je u Splitu organiziran prvi gay pride, organizatori su promijenili trasu od one odobrene, kako bi bili “vidljiviji” i provokativniji, te su to pravdali time da oni imaju pravo paradirati bilo gdje, vrijeđalo to čije religijske osjećaje ili ne. Osim, očito, u slučaju da vrijeđaju vjerske osjećaje ne-kršćana: tada su vjerski osjećaji svetinja. Ili se možda radi o kukavičluku, o strahu od rafalne paljbe s prozora u Rinkebyju i sličnim četvrtima? Aktivisti s pridea često ističu sudjelovanje kao čin građanske hrabrosti – međutim, lako je biti građanski hrabar kad s vama marširaju ministri, policija, kad znate da prema vama neće poletjeti ništa teže od pepeljare, i kad znate da će svatko tko vam nešto pogrdno dovikne biti kažnjen s par godina robije, kao za pljačku banke. No, za marš kroz muslimanske četvrti Stockholma, gdje inače bijelce prelaćuju i ubijaju i sred bijela dana i gdje ni hitna pomoć ne smije ući bez pratnje policije, jer je prečesto propucaju ili pretuku medicinsko osoblje, bi stvarno trebalo hrabrosti!

Uglavnom, ljevičari i gay udruge su odlučili organizirati – protuprosvjed protiv tog gay pridea. Ozbiljno. O tome je pisala Fria Tider: “Planovi da se organizira gay pride između Tenste i Husbyja u sjevernom Stockholmu su razbjesnili ljevičare, koji sad planiraju protuprosvjed … organizirati LGBT paradu u predgrađima kojima dominiraju imigranti sa Bliskog istoka je, međutim, izraz čistog rasizma, prema kritičarima. Noah North i Emelie Mårtensson, koji i sami žive u četvrti Järva , su odlučili organizirati protuprosvjed protiv najavljenog “Järva Pridea”. Oni tvrde kako je ta parada smišljena kako bi “nahuškala dvije potlačene grupe jednu protiv druge”.

Po čemu su to homoseksualci potlačeni u Švedskoj nije baš jasno, jer su upravo oni vjerojatno najprivilegiranija grupa u Švedskoj, a i muslimani su zaštićeni kao sjeverni medvjedi zakonima protiv rasizma, koji se naravno ne primjenjuju kad se donose rasistički zakoni i odluke na štetu bijelaca.  No, brojni ljevičari su pozvali da se najavljeni gay pride zakonom zabrani, a da se organizatore uhiti zbog “govora mržnje” usmjerenog prema muslimanima!

Gay parade u Europi općenito ne idu niti blizu muslimanskih četvrti, iz očitih razloga. U Nørrebrou, okrugu Copenhagena gdje je samo 30% stanovništva muslimasko, učensnici parade ponosa su na teži način naučili da nemaju pravo šetati dijelovima grada koji nisu posve bjelački. Prijašnjih godina, velika parada ponosa je prolazila kroz Nørrebrogade, glavnu ulicu tog područja. Homoseksualci su svake godine bili kamenovani od strane muslimanskog stanovništva, pa su morali promijeniti rutu. Ako se to događa u četvrti gdje nema niti trećina muslimana, nije teško pretpostaviti što bi se dogodilo u četvrtima Stockholma gdje ih je oko 80%. Prilično je sigurno da bi u Tensti i Husbyju bili napadnuti, i da bi možda bilo i smrtnih slučajeva – a kad muslimani napadnu gay pride, za čudo, aktivisti za ljudska prava se svrstavaju uz njih. Čak i feministice.

Što dovodi do pomalo zastrašujućeg zaključka – na “Olimpijadi opresije” (termin koji se koristi za natjecanje među ljevičarskim grupama oko toga tko je veći mučenik i svetac) muslimani su plasirani bolje od homoseksualaca. Oni su ugroženiji. Zato im morate dozvoliti da kamenuju, tuku, siluju, sijeku glave – ako ne želite ispasti rasist.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.