fbpx

Gadafijeva kći traži od ICC-a istragu o smrti svog oca

Autor: hina

'Slike tog divljaštva objavljene su diljem svijeta, a mojoj je klijentici to nanijelo veliku emocionalnu bol. Do danas ni gđa Gadafi ni koji drugi član njezine obitelji nisu informirani iz vašega ureda o početku istrage u okolnosti tih dvaju okrutnih ubojstava', objavio je odvjetnik Aiše Gadafi.

Odvjetnik kćeri Moamera Gadafija u srijedu je izjavio da je tužitelju Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) poslao pismo u kojem pita je li počela istrga o smrti njezina oca i brata.

U pismu piše kako su Moamer Gadafi i njegov sin Motasim ‘ubijeni na strašan način, a tijela su im zatim izložena i groteskno mrcvarena u potpunoj suprotnosti s islamskim zakonima’.

Slike tog divljaštva objavljene su diljem svijeta, a mojoj je klijentici to nanijelo veliku emocionalnu bol. Do danas ni gđa Gadafi ni koji drugi član njezine obitelji nisu informirani iz vašega ureda o početku istrage u okolnosti tih dvaju okrutnih ubojstava – piše u pismu Nicka Kaufmana, zastupnika Aiše Gadafi.


Moamer i Motasim Gadafi zarobljeni su u Sirtu u listopadu, dva mjeseca nakon pada Tripolija u pobunjeničke ruke. Ubijeni su, piše Reuters, u dosad ne sasvim razjašnjenim okolnostima, dok su bili zarobljenici snaga odanih novoj libijskoj vlasti.

Gadafijeva kći Aiša u kolovozu je s ostalim članovima obitelji prebjegla u susjedni Alžir.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.