Francuska sazvala sastanke G7 i G20 o Japanu

Autor: hina

U okviru G20 Francuska će u idućim tjednima potaknuti okupljanje ministara energetike i gospodarstva i razgovarati o energetskim mogućnostima svijeta sutrašnjice, rekao je Sarkozy čija zemlja ove godine predsjeda Skupinom G20.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u srijedu je rekao kako će sazvati poseban sastanak ministara skupine G20 radi razgovora o mogućnostima energetskog sektora nakon nuklearne krize u Japanu.

– U okviru G20 Francuska će u idućim tjednima potaknuti okupljanje ministara energetike i gospodarstva i razgovarati o energetskim mogućnostima svijeta sutrašnjice – rekao je Sarkozy čija zemlja ove godine predsjeda Skupinom G20.

Francuska je najavila i sastanak ministara financija i guvernera središnjih banaka zemalja G7, kako bi razgovarali o reakciji na japansku krizu i mogući otkup japanskoga duga, najavila je ministrica financija Christine Legarde.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.