screenshot/Twitter

(FOTO/VIDEO) 10 NAJBRUTALNIJIH SCENA EKSTREMNOG PROSVJEDA: Uzvikivali ‘Heil Trump’, ‘bijeli život vrijedi’, erupcija nasilja

Autor: T. P.

Sukobi pripadnika krajnje desnice i protuprosvjednika zaredali su se i prije subotnjeg skupa u Charlottesvilleu koji vlasti na kraju nisu odobrile

Prosvjedi u Charlottesvillu oteli su se kontroli. Skup ekstremne desnice održao se zbog planova o uklanjanju kipa južnjačkog generala Roberta E. Leeja. Spomenici u čast Leeju i drugim čelnicima Konfederacije, gubitničke strane u krvavom Američkom građanskom ratu koji je trajao od 1861. do 1865., postali su točka prijepora u Sjedinjenim Državama. Mnogi od njih već su uklonjeni ili preseljeni, dok ostalima, poput Leeju u Charlottesvilleu, gradu u središtu Virginije, prijeti slična sudbina, piše dpa.

Twitterom su se proširili najekstremniji kadrovi koji obilježavaju prosvjed u američkoj Virginiji, a deset takvih donosimo u nastavku:

(FOTO) SUKOB SVJETOVA: ‘Ova fotografija treba biti nominirana za Pulitzera’

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.