FaH

(FOTO) NEVJEROJATNA GESTA: Gradska skupština Tel Aviva obasjana bojama zastave Libanona

Autor: Zlatko Govedić

Zgrada Gradske skupštine Tel Aviva obasjana je u srijedu navečer bojama zastave Libanona nakon razorne eksplozije u Bejrutu od koje je poginulo najmanje 135, a ozlijeđeno više od 5000 ljudi.

“Čovječnost je ispred svakog sukoba i naša suosjećanja su s libanonskim narodom nakon užasne katastrofe koja ih je pogodila”, naveo je gradonačelnik Tel Aviva Ron Huldai u poruci objavljenoj na Twitteru.

No, ne podržavaju svi u Izraelu gestu solidarnosti u Tel Avivu. Tako je izraelski ministar za pitanja Jeruzalema i član stranke krajnje desnice Židovski dom Rafi Perez osudio taj potez.

Prema njegovu mišljenju, moguće je i neophodno pružiti humanitarnu pomoć ozlijeđenim civilima u Libanonu, ali postavljati “neprijateljsku zastavu u centru Tel Aviva moralna je zabluda”.




Izrael i Libanon su tehnički u ratu dok su u proteklih nekoliko tjedana u porastu napetosti s pokretom Hezbollah.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.