‘Finance’: I u Sloveniji istraga o Hypo banci

Autor: hina

Policijska uprava Ljubljana potvrdila je za spomenuti list da je od srpnja u tijeku istražni postupak u vezi sa slučajem Hypo banke, odbivši dati detalje.

Slovenski poslovni dnevnik “Finance” u petak piše da je i u Sloveniji u tijeku policijska istraga oko poslovanja slovenskih podružnica austrijske Hypo banke.

Policijska uprava Ljubljana potvrdila je za spomenuti list da je od srpnja u tijeku istražni postupak u vezi sa slučajem Hypo banke, odbivši dati detalje.

“O nalazima će biti obaviješteno državno odvjetništvo, ali zbog daljnjeg postupanja…ne možemo dati više informacija”, naveli su u ljubljanskoj policijskoj upravi, ne želeći odgovoriti je li zahtjev za istragu pokrenut iz Austrije, te tko je u krugu ispitanih, odnosno osumnjičenih.

Više informacija nije bilo moguće dobiti niti od austrijskih organa, dok slovenska središnja banka također nije željela otkriti je li od nje zatraženo davanje podataka o poslovanju Hypo banke u Sloveniji.

Skupina Hypo u Sloveniji je najprije počela poslovati 1994. godine na području leasinga i danas po tvrdnjama medija kontrolira trećinu leasing tržišta u zemlji s bilancom 2,3 milijarde eura.

Za bankarske poslove registrirala se 1999. godine kao posebna banka. Sada je deveta po veličini banka koja posluje u Sloveniji, sa oko pet posto tržišnog udjela, 49.000 klijenata bilancom od 2,33 milijarde eura, navode “Finance”.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.