fbpx
Foto: Wochit/AFP

EVO KOME JE MERKEL PRED ODLAZAK DALA SNAŽNU PODRŠKU: ‘Riječ je o vašoj budućnosti, morate donijeti prave odluke!’

Autor: L.B.

Dan uoči parlamentarnih izbora, u subotu, na svojem posljednjem skupu, koji će donijeti novog kancelara nakon njezinih 16 godina na toj funkciji, Angela Merkel je pozvala građane Njemačke da u ime budućnosti glasaju za konzervativca Armina Lascheta.

“Radi se o vašoj budućnosti, o budućnosti vaše djece i o budućnosti njihovih roditelja, a tek svake četiri godine imate priliku odlučivati na saveznoj razini o onima koji bi tu budućnost trebali oblikovati”, rekla je kancelarka na skupu održanom u Aachenu s kandidatom demokršćana, koji po anketama stoji nešto lošije u odnosu na socijaldemokrata Olafa Scholza.

Naime, Merkel je na skupu pokušala pomoći demokršćanskom kandidatu u sustizanju Scholza.

‘Morate donijeti prave odluke’

“Morate donijeti prave odluke, to vam je sutra jako važno, jer se radi o vašoj zemlji i vi odlučujete o svojoj budućoj vladi koja će vam morati zajamčiti napredak, sigurnost i mir, istaknula je kancelarka te dodala:

“Svijet se mijenja vrlo brzo i stoga je pred Arminom Laschetom još puno posla koji treba obaviti kao savezni kancelar.”

Olaf Scholz i Armin Laschet, od kojih će jedan najvjerojatnije biti novi njemački kancelar, imali su posljednje predizborne nastupe u subotu uoči nedjeljnih izbora.

Scholz u prednosti za samo 3 postotna boda

Preliminarne ankete pokazuju malu razliku među njima, s tim da je umjereni ljevičar Scholz u prednosti pred konzervativnim Laschetom za samo 3 postotna boda.

“CDU ne znači da morate biti kršćanin da biste glasali za tu stranku, već se ovdje radi o viziji čovječanstva koja nije nepovjerljiva prema ljudima, koja im vjeruje i koja uvijek poštuje ljude i njihove različitosti,” rekla je kancelarka.
Dodala je da je Armin Laschet tijekom cijele dosadašnje političke karijere pokazao da to može postići, ne samo teoretski nego stvarnim zalaganjem i sa strašću.

Govoreći o čelniku koji je sposoban “graditi mostove među ljudima” i prihvatiti njihove “različitosti”.

Laschet je bivši novinar koji je “o politici učio od nule, a Sjevernu Rajnu Vestfaliju vodi kao naprednu saveznu državu”, rekla je kancelarka Merkel, koja se u dobi od 67 godina povlači iz političkog života.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.