Flickr

Europska Unija planira ukinuti pomicanje sata tek 2020.

Autor: Dnevno.hr

Europska komisija predložila je da zajedničko pomicanje sata države bude 31.ožujka ove godine, no Odbor za industriju, istraživanje i energetiku Europskog parlamenta predlaže da se taj događa odgodi za sljedeću godinu. Odbor za industriju, istraživanje i energetiku je parlamentarno tijelo koje je usvojilo ukidanje polugodišnjeg pomicanja sata, no predlažu tek za kasnije.

Zanimljivo je naglasiti kako će država članica koja bude presjedala Vijećem, koordinirati proces ukidanja promjene vremena, te ako Europski parlament prihvati takvo mišljanje, onda to će biti Hrvatska.

Isto tako, Europska komisija provela je javno savjetovanje, te je čak 84% ispitanika ZA ukidanje režima, dok je njih 16% protiv, te bi nastavila s postojećom praksom. Europska Unija, ima pravo ukinuti pomicanje sata dvaput godišnje, no s druge strane nije nadlažno za nametanje standardnog vremena u Uniji.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.