EU pozdravlja sporazum s Iranom

Autor: Hina/ A. P.

Predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy u priopćenju za medije pohvalio je hrabrost Teherana da prihvati sporazum koji ima za cilj osigurati da iranski nuklearni program ne bude upotrebljen za proizvodnju atomske bombe.

Čelnici Europske unije pozdravili su u nedjelju sporazum o iranskom nuklearnom programu koji je postignut u Ženevi i istaknuli da je sada najvažnije da se on dosljedno primjeni.

“Sada je u skladu sa stvorenim povjerenjem najvažnije osigurati preciznu i potpunu primjenu dogovorenog, kako bi se ovo pitanje definitivno riješilo”, poručio je Van Rompuy.

Čestitke je uputio i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, koji je posebno pohvalio visoku predstavnicu EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton koja je koordinirala ženevske pregovore Irana s predstavnicima međunarodne zajednice.

Autor:Hina/ A. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.