Epilog seksualne igrice koja je krenula ‘krivim putem’

Autor: dnevno.hr

Talijanski sud donio je rigoroznu presudu u slučaju Kercher, 'ubojica anđeoskog lica' dobila je 26 godina za hladnokrvno ubojstvo cimerice.

Amanda Knox osuđena je na 26 godina zatvora za ubojstvo cimerice Meredith Kercher 2007. godine u njihovu domu u Italiji. Suučesnik u zločinu i Amandin tadašnji dečko, Raffaele Sollecito, osuđen je na 25 godina.

Brutalno ubojstvo, tada 21-godišnje britanske studentice na razmjeni, potreslo je talijansku i svjetsku javnost. U večernjim satima 1. studenog 2007. godine panični vrisak probudio je susjedstvo inače mirnog kvarta u talijanskom gradu Perugi. Jutro poslije policija je pronašla beživotno polugolo tijelo nesretne Kercher, izbodeno i prerezanog grkljana.


Nakon pet dana ispitivanja Knox i Sollecito su uhićeni. Patrick Diya Lumumba, 38-godišnji vlasnik lokala u kojem je Kercher povremeno radila uhićen je u Njemačkoj i izručen Italiji kao treći suučesnik u mučnom ubojstvu.

Amanda Knox i Meredith Kercher bile su cimerice i s još dvije cure živjele u kući u Perugiji. U Italiji su boravile manje od dva mjeseca u sklopu programa razmjene studenata. Kobne noći Kercher se vraćala u boravište i oko devet sati navečer susrela Knox i njezinog ljubavnika 23-godišnjeg Sollecita s kojim je u vezi bila tek dva tjedna.

Tu se Meredith gubi svaki trag.

Ubijena kuhinjskim nožem

Suđenje je započelo 16. siječnja, a završilo 4. prosinca 2009. godine. Za to vrijeme obrana se temeljila na nedostatku dokaza, odnosno nemogućnost tužiteljstva da Knox smjesti u prostoriju u kojoj se odigralo ubojstvo. Navodno nije bilo tragova njenog DNK nigdje osim na spornome nožu. Tužiteljstvo je vjerovalo da je povod bila seksualna igra koja je ‘krenula krivim smjerom’. Ispitivanja su potvrdila da je oboje prvoosumnjičenih u večeri ubojstva uživalo marihuanu.

Dok je javnost zadovoljna presudom, obitelj Amande Knox uvjerena je kako je medijski linč njihove kćeri uvelike pridonio drakonskoj odluci suda.

‘Postaje jasno da su napadi medija i tužiteljstva na Amandu uvelike utjecali na suce i porotu, te prevagnuli unatoč očitom nedostatku dokaza protiv nje’ komentirala je obitelj ‘ubojice anđeoskog lica’.
Nova kazna za ubojitu krasoticu

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.